Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-05@14:25:10 GMT

تصمیم‌گیری در اِغما

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۶۰۵۵۱

تصمیم‌گیری در اِغما

چند مدیر و معلم به جام‌جم گفتند که با شنیدن این خبر، قبل از داشتن هر احساسی، متعجب شده‌اند که چرا این قدر دیر. تصمیم برای تعطیلی مدارس تهران واقعا دیر انجام شد و خانواده‌های زیادی را به دردسر انداخت.

مدارس شیفت صبح هم سرگردان و دستپاچه شدند، حتی این حس و حال به خود وزارت آموزش و پرورش نیز منتقل شد به‌طوری‌که با صدور یک اطلاعیه از همه قصورها و تقصیرهای این ماجرا اعلام برائت کرد و همه چیز را متوجه کمیته اضطرار آلودگی هوای استان تهران دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیروز، روز ویژه‌ای بود اما نه فقط به سبب سرگردانی‌هایی که رخ داد و حتی نه به‌دليل این که شاخص آلودگی هوا تا نزدیکی‌های ۲۰۰ رسید و تنفس را برای همه ناسالم و خطرناک کرد بلکه به این دلیل که مسؤولان باز هم نتوانستند به‌موقع تصمیم بگیرند و سر وقت عمل کنند.

این مسؤولان همان‌هایی بودند که روز ۱۹ فروردین امسال که هجوم گردوغبارهای عربی به کشور، شاخص آلودگی هوا را در برخی مناطق به بالای ۵۰۰ رساند در اقدامی عجیب، مدارس را تعطیل نکردند و این تناقض، این نبود وحدت و یکپارچگی در تصمیم‌گیری، نکته‌ای است که بیش از اتفاقات دیروز، بحث‌برانگیز است.

دیروز دانش آموزانی که اصطلاحا ظهری هستند و شیفت دوم به مدرسه می‌روند خوشحال‌ترین بودند چون هم از خبر تعطیلی جا نمانده بودند و هم یک روز، تعطیلی نطلبیده داشتند اما دانش‌آموزان شیفت صبح و بچه‌های کوچکی که راهی پیش‌دبستانی‌ها شدند،‌ در واقع خانواده‌های این بچه‌ها لحظات پر‌استرسی را پشت سر گذاشتند.

دانش‌آموزانی که مادران خانه‌دار داشتند البته فقط کمی زحمت مادرشان زیاد شد چون حدود یک ساعت از رساندن فرزند به مدرسه مجبور شدند دوباره مسیر را طی کرده و او را به خانه برگردانند. ولی خانواده‌هایی که در آن مادر و پدر هر دو شاغل بودند، عمیقا دچار مشکل شدند.

یکی از این مادران به ما گفت وقتی از تعطیلی مدرسه باخبر شد و مدیر مدرسه از او خواست که برای بردن فرزندش به مدرسه بیاید، چون امکان این کار وجود نداشت، گفت که نخواهد آمد و مدرسه باید بچه را نگه دارد. مادران و پدرانی هم که مرخصی ساعتی گرفتند دیروز کم نبودند به طوری‌که یکی از این پدرها به ما گفت به‌سرعت دخترم را از مدرسه تحویل گرفتم اما چون نمی‌توانستم او را در خانه تنها بگذارم به خانه پدرم که آن سر شهر است،‌ رفتم تا این پیرمرد فرتوت از بچه مراقبت کند. در این میان برخی مدیران مدارس تصمیم گرفتند خطر را به جان خریده و مدرسه را تعطیل نکنند، طوری‌که حتی خانواده‌هایی که از صبح به اخبار گوش نداده بودند خبر نداشتند مدارس تعطیل است. خب! این هم یک مدلش بود.

می‌دانستیم، نمی‌دانستیم

روز گذشته بازار حرف و حدیث‌های متناقض میان مسؤولان هم داغ بود و عملا دو جبهه تشکیل شد؛ جبهه اول با پیشقراولی عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت و جبهه دوم با پیشاهنگی عابد ملکی، معاون عمرانی استانداری تهران.

این روایت شاهسونی از اوضاعی است که دیروز بر مردم رفت: شنبه ۱۷ اردیبهشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نمایندگی از وزارت بهداشت برای روز یکشنبه (دیروز) اعلام شرایط اضطرار کرد اما متاسفانه جلسه تازه صبح یکشنبه تشکیل شد که با وجود اعلام قبلی ما مبنی بر شرایط اضطراری، خیلی دیر‌هنگام بود.

این نیز روایت ملکی از وضعیت پیش آمده است: ما امیدوار بودیم که با توجه به گزارش هواشناسی وضعیت بهتر از این شود اما متاسفانه شرایط پایداری هوا ادامه پیدا کرد و ما برای احتیاط و حفظ سلامتی دانش‌آموزان، مدارس پیش‌دبستانی و ابتدایی را تعطیل اعلام کردیم.

مطابق روایت اول، کمیته اضطرار آلودگی هوا برای تصمیم‌گیری دست‌دست کرده و مقصر اصلی است ولی طبق روایت دوم،‌ کمیته اضطرار وضع را چندان بحرانی ندیده که بخواهد مدارس را تعطیل کند، بنابراین هیچ تقصیری متوجه آن نیست بلکه باید به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی خرده گرفت. این جبهه‌بندی‌ها در مواقعی که یک تصمیم، نظم اجتماع را به‌هم می‌ریزد البته موضوع تازه‌ای نیست ولی لااقل این حق را به مردم بدهیم که از تعلل‌ها ناراضی باشند به‌خصوص آنجایی که پای سلامتی‌شان در میان است.

گرد و خاک با ما می‌ماند

احد وظیفه، کارشناس هواشناسی دیروز به ما گفت که بهتر است آنچه آسمان تهران را تیره و تار کرده گرد و خاک بنامیم. محمد اصغری، کارشناس دیگر هواشناسی هم گفت فعلا چشمه‌های تولید گرد و خاک در شمال عراق و کشور‌های سوریه و عربستان همچنان باقی است و استان‌های مرزی ما از جمله کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان و آذربایجان غربی را درگیر می‌کند و تا استان‌های مرکزی، البرز، زنجان، قم، تهران و قزوین نیز پیش می‌رود. البته خبرخوش این که یک جبهه هوا به‌زودی از سمت شمال غرب وارد کشور می‌شود و به گفته اصغری، گرد و خاک‌ها را می‌شوید.

مریم خباز - گروه جامعه روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: گرد و خاک مدارس تهران آلودگی هوا آلودگی هوا گرد و خاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۰۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟

به گزارش همشهری آنلاین، محمودزاده رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌ و پرورش با بیان اینکه پیش‌ثبت‌نام شهریه مدارس غیردولتی بر اساس مصوبه شورای نظارت سال‌های گذشته، به دلایل تسریع در کار و تکریم مراجعه کنندگان به مدرسه انجام می شود گفت: شرط پیش ثبت نام در مدارس غیردولتی این است که تا زمان ابلاغ شهریه سال، بر اساس شهریه سال قبل ثبت نام اتفاق بیفتد، شرط دیگر هم این است که به هر دلیلی دانش آموز از ادامه ثبت نام در مدرسه انصراف داد، هزینه اخذ شده عودت داده شود.

امسال افزایش هزینه درصدی نیست بلکه...

وی با بیان اینکه برای امسال فعلا میزان شهریه تعیین نشده است افزود: امسال افزایش هزینه درصدی نیست بلکه براساس عملکرد مدارس و مراکز افزایش می یابد، احتمال دارد شهریه برخی مدارس نسبت به سال گذشته افزایش و برخی ثابت و حتی برخی نیز شهریه کاهشی داشته باشند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه این گونه نیست هرسال درصدی برای همه مدارس اعلام کنیم ادامه داد: درصد افزایش متناسب با آیتم‌ها و الگوهای شهریه، در هفت محور تعیین می شود؛ امسال هم بازنگری جدی انجام شده و بر این اساس مدرسه به مدرسه و مرکز به مرکز بررسی انجام می‌شود.

محمودزاده با اشاره به اینکه همین روزها بررسی در حال انجام است گفت: بخشنامه شهریه سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغ شده، ۱۰ روز اول توجیه و اقناع برای موسسان است که با فرمت‌های جدید به چه شیوه عمل کنند، ۱۰ روز فرصت وارد شدن به سامانه دارند تا همه اطلاعات مدرسه‌ای را وارد و بارگذاری کنند.

وی ادامه داد: کارگروه بر اساس مصوبه و ماده ۱۶ قانون تاسیس مدارس غیر دولتی که مدیر منطقه رئیس کارگروه است با همراهی موسسان و نماینده انجمن اولیاء و مربیان و مسئولان در داخل آموزش و پرورش، معاونین آموزش و پرورشی این شهریه تایید و به استان اعلام می‌شود. در صورت تایید از سمت استان این شهریه در پنل مدیریتی مدرسه برای دید عموم با کد مدرسه و اسم مدرسه ثبت می‌شود که همه این فرآیند تا ۳۱ اردیبهشت مشخص می‌شود.

بیمه معلمان غیردولتی

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه حمایت از معلمان مورد غفلت قرار گرفته است عنوان کرد: معلمان بر اساس قانون ۳۰ ساعته شدند و متناسب با ۳۰ ساعت آموزش و تدریس، بیمه کامل می‌شوند و دستمزد ۳۰ ساعت کامل را می‌گیرند.

هزینه فوق برنامه

محمودزاده در خصوص جریمه نقدی مدارسی که بیشتر از شهریه و بیشتر از شهریه فوق برنامه که ۴۰ درصد شهریه است دریافت می کنند عنوان کرد: اگر مدرسه‌ای تخلف حوزه را داشت در شورای نظارت تصمیم می‌گیریم؛ از حساب مدرسه برداشت می‌شود، طبق ماده ۱۸ تبصره ۲ سهم دانش آموز به خودش داده می‌شود و به خاطر همین تخلف و جریمه بخشی تا صد درصد شهریه را در شورای نظارت در سطح کشور تصمیم گیری خواهیم کرد و برای استفاده در مناطق محروم در اختیار آموزش و پرورش کشور قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه طبق گزارش‌های سامانه، ۲۲۵۳ فقره پرونده تخلف از استان‌ها گزارش شده افزود: صد درصد به پرونده‌ها رسیدگی می‌شود و مردم با ثبت شکایت در سامانه می توانند تخلفات را گزارش دهند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه در این خصوص به سازمان تامین اجتماعی توصیه شده که همراهی خوبی با این موضوع داشته باشد افزود: با این کار همه معلمان به حق و حقوق خود می‌رسند و به صورت کتبی و شفاهی به همه موسسان هم ابلاغ شده است.

تعداد دانش‌آموزان در مدارس غیردولتی

محمودزاده با بیان اینکه در تهران ۲۰ درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند اظهار کرد: ۸۰ درصد دانش آموزان در مدارس دولتی مشغول تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه در سرانه فضای آموزشی انعطاف داریم اما در بحث ایمنی با کسی تعارف نداریم عنوان کرد: در مدارس غیردولتی طبق سند تحول بنیادین تنوع محیط یادگیری را می‌پذیریم یعنی دانش آموزی کلاس‌های تئوری را در مدرسه و سالن ورزش را در جای دیگر انجام می‌دهد تا شاداب بیشتری در او به وجود آید.

کد خبر 849256 منبع: ایسنا برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش خبر مهم مدرسه و مدارس دانش آموز

دیگر خبرها

  • کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به مولوی عبدالحمید
  • امتحانات نهایی دانش آموزان عشایری متوسطه در سه مدرسه برگزارمی شود
  • بهره برداری از مدرسه ۶ کلاسه در سنندج
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • ساخت ۱۱ مدرسه جدید در سیرجان
  • مشق عشق بر لوح سفید کودکان؛ چرا بانوان معلمی را ترجیح می‌دهند؟
  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است